Vechtsporten

Maandag:

19.30u B-Kick

20.30u Boksen en Kick/Thaiboksen

Dinsdag:

17.30u Taekwon-do Jeugd 5 tot 12 jaar

20.00u Taekwon-do Volwassenen

20.00u Boksen

Woensdag:

17.30u Kick/Thaiboksen Jeugd 7 tot 12 jaar

19.30u Kick/Thaiboksen Volwassenen

Donderdag:

20.15u B-Kick

Vrijdag:

18.30u Taekwon-do Alle leeftijden

19.30u Boksen

Zondag:

10.00u Kick/Thaiboksen Volwassenen

Boksen
Boxles gericht op het aanleren van boxtechnieken en het verbeteren van de het uithoudingsvermogen. Aan het einde van de les is er gelegenheid om te sparren.

B-Kick
Aerobics met de bekende oosterse vechtsporttechnieken van Thai Boxing, Kung Fu, Karate en Kick Boxing. Deze workout bestaat uit combinaties van trappen en stoten, waarbij gebruik wordt gemaakt van stootzakken. De oefeningen worden op muziek uitgevoerd.

Thaiboksen
Thaiboksen is een vechtsport waarbij zowel stoot- als traptechnieken gebruikt worden. Het is hierdoor een heel complete training voor zowel onder- als bovenlichaam. Uiteraard traint u altijd met bescherming. Na de warming up krijgt u een gedeelte conditie en krachttraining. Vervolgens wordt er techniek aangeleerd en dan is het tijd om te sparren. In deze les wordt gebruik gemaakt van muziek om de les een extra dimensie te geven. Een ideale les om jezelf helemaal te geven.

 

 

Taekwon Do
Taekwon-Do is een vorm van ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent “Tae” voet, “kwon” hand of vuist en “Do” de manier of de weg. Taekwon-Do is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging.

Voor de serieuze Taekwon-Doka is het niet alleen het gebruik van de hand en de voet, maar een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen.

Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwon-Do wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Het is een kunst die niet alleen is weggelegd voor de sterken onder ons, maar juist ook voor de zwakkeren, jong of oud, man of vrouw, groot of klein.

 

Laatste nieuws

Copyright © 2024 - Sportcentrum van den Oever – Sint-Oedenrode